Vlaamse informatiedag Unesco-gebiedserkenningen

Vlaamse informatiedag Unesco-gebiedserkenningen

1 april 2020
Brussel

Dit evenement is vanwege de coronavirusuitbraak uitgesteld. 

Op 1 april organiseert de Vlaamse Unesco Commissie een informatiedag in Brussel over de verschillende gebiedserkenningen van Unesco. Hoe passen werelderfgoed, geoparken en biosfeergebieden in de beleidskaders voor de bescherming van erfgoedsites en natuurgebieden? 

Unesco’s werelderfgoed kennen de meeste mensen wel, maar Unesco heeft ook nog andere keurmerken voor waardevolle gebieden: Unesco Biosfeergebieden en Unesco Geoparken, die zijn veel minder bekend.

Om die reden organiseert de Vlaamse Unesco Commissie een informatiedag gericht op experts en beleidsmedewerkers vanuit de verschillende overheden, organisaties en instituten in Vlaanderen, die betrokken zijn bij erfgoed, natuur, landschap en streekontwikkeling. Erfgoed- of natuurprofessionals uit Nederland zijn van harte welkom. De Commissie organiseert de dag in samenwerking met de Regionale Landschappen en de Vlaamse Agentschappen Natuur en Bos, en Onroerend Erfgoed 

Voor een gedetailleerd programma en registratie voor deelname kunt u terecht op: https://www.fdfa.be/nl/infodag-unesco-gebieden. Inschrijven kan tot 20 maart.

Loading...