Nederlandse Unesco Jongerencommissie

Nederlandse Unesco Jongerencommissie

Nederlandse Unesco Jongerencommissie

De Jongerencommissie adviseert de Nederlandse Unesco Commissie over thema's die voor jongeren belangrijk zijn. Zij verzorgen gastlessen op scholen en verzamelen zo input voor de Commissie. De leden worden voor één jaar benoemd en zijn tussen de 16 en 24 jaar oud.

Volg de Jongerencommissie op Instagram.

Voorzitter Unesco Jongerencommissie / Adviserend lid Unesco Commissie

Ik ben Sophie ter Vrugt, 23 jaar. Sinds dit jaar doe ik de master International Relations in Historical Perspective in Utrecht. Mijn belangstelling binnen Unesco ligt dan ook bij de internationale verbindingen op allerlei terreinen. Met een steeds kleinere wereld is er op internationaal gebied zoveel uit te wisselen! Dit begint natuurlijk in Nederland. Als voorzitter van de Unesco Jongerencommissie probeer ik verbindingen te leggen tussen jongeren om samen te werken en kennis op te bouwen.

Lid Unesco Jongerencommissie

Ik ben Shankar Chhatta, 16 jaar en zit in de 5e klas van het VWO aan het Hofstad Lyceum. Ik probeer zoveel mogelijk bij te dragen aan de maatschappij en ben dan ook betrokken bij verschillende projecten. Zo ben ik onder meer voorzitter van de Unesco-werkgroep van mijn school. Als jongerencommissie denk ik dat wij de schakel kunnen zijn tussen de jongeren en volwassen. Want wie kan de mening van jongeren nou beter uiten dan jongeren zelf? Ik zet me in om andere jongeren te informeren over Unesco en ze te motiveren zelf ook wat bij te dragen aan de maatschappij.

Lid Unesco Jongerencommissie
Lid Unesco Jongerencommissie

Mijn naam is Tim Hollenga, 18 jaar en ik ben lid geworden van Unesco om wat toe te kunnen voegen aan de samenleving. Toen ik zag dat we gastlessen mochten gaan geven was ik dus meteen verkocht! Het samenwerken met andere jongeren hebben mij een nieuw perspectief gegeven waarmee ik mijn werk hier bekijk. Ik heb bijvoorbeeld al meerdere initiatieven gestart die zich bezig houden met onderwijs, gelijkheid en het creëren van een hechtere samenleving. Ik geniet van het werk dat ik bij Unesco mag doen en dat laat ik ook zien in het resultaat.

Vicevoorzitter Unesco Jongerencommissie

Ik ben Umesh Lachmon, 21 jaar. Opgegroeid op een steenworp afstand van het culturele hart van Rotterdam, omringd door een museale collectie van topniveau, door een zichtbaar en tastbaar verleden, door een verwonderlijke en raadselachtige architectuur, door het grootste filmfestival van Nederland en omringd door ontelbaar veel nationaliteiten. Het is dan ook geen wonder dat ik al snel een voorliefde kreeg voor erfgoed, cultuur en de kunsten. Binnen de Jongerencommissie zet ik me in voor toegankelijkheid, jongerenparticipatie, diversiteit en inclusiviteit binnen de culturele sector.

Lid Unesco Jongerencommissie

Mark Purperhart, 22 jaar. Ik studeer E-Commerce Business bij het ROC Midden Nederland in Utrecht, niveau 4.

Mijn visie voor Unesco:  Ik wil dat jongeren gaan beseffen dat zij, wij, allen de toekomst zijn voor morgen. En dat, wij, jongeren, een verschil kunnen maken in deze maatschappij, door samen te werken. Ongeacht de verschillende culturen, onderwijs, gedachtes. Het gaat om het durven, om een stap te maken richting de toekomst, met z’n allen. We krijgen veel meer gedaan als alle ogen diezelfde richting op zijn gericht.

Lid Unesco Jongerencommissie

Mijn naam is Maartje Smit, ik ben 16 jaar, en zit in de 5e klas van het gymnasium op het CCNV in Harderwijk. Hier ben ik ook voorzitter van de Unesco-werkgroep. Dit is ook waar mijn interesse voor de Unesco vandaan komt. Dus toen ik zag dat er een Unesco-jongerencommissie kwam, heb ik me hier natuurlijk meteen voor aangemeld! De Unesco heeft hele mooie, belangrijke doelstellingen, en het is heel belangrijk dat deze nog bekender worden, waar wij als Unesco-jongerencommissie hard aan gaan werken. We gaan er een mooi jaar van maken!

Lid Unesco Jongerencommissie

Ruben de Wal, Radboud Universiteit Nijmegen (Europees recht)

Ik ben lid geworden van de Unesco Jongerencommissie omdat ik maatschappelijke problemen en leerstukken heel interessant vind. Daarbij vind ik één van de hoofdonderwerpen waar Unesco zich mee bezig houdt heel belangrijk: mensenrechten! In de Jongerencommissie hoop ik jongeren wat bij te brengen over Unesco en ze wat te leren over de doelen van de organisatie. Daarnaast vind ik het leuk om te horen wat hun ideeën zijn en wil ik jongeren graag een stem geven!