Nederlandse Unesco Jongerencommissie

Nederlandse Unesco Jongerencommissie

De Jongerencommissie adviseert de Nederlandse Unesco Commissie over thema's die voor jongeren belangrijk zijn. Zij verzorgen gastlessen op scholen en verzamelen zo input voor de Commissie. De leden worden voor één jaar benoemd en zijn tussen de 16 en 24 jaar oud.

Volg de Jongerencommissie op Instagram.

Voorzitter Unesco Jongerencommissie

23 jaar, Radboud Universiteit Nijmegen, Msc Human Geography :
Ik wil graag met een diverse groep jongeren aan de slag om zo veel mogelijk jongeren in contact te laten komen met Unesco en om hun meningen over onderwerpen op te halen die voor Unesco belangrijk zijn.

Lid Unesco Jongerencommissie

18 jaar, Christelijk Gymnasium Beyers Naudé Groningen, 6 gymnasium:
Het is mooi om voor grote en kleine groepen een belangrijke boodschap uit te dragen, vooral over duurzaamheid en milieu. 

Lid Unesco Jongerencommissie

24 jaar, BA Kunstgeschiedenis en Msc Public Administration:

Unesco houdt zich bezig met thema’s die het leven een stukje mooier maken. Ik vind het belangrijk dat alle jongeren daarmee in aanraking komen. Door onder andere de gastlessen leren zij hoe bijzonder en belangrijk het werk van Unesco is en kunnen zij hierover hun mening ontwikkelen en laten horen.

Lid Unesco Jongerencommissie

22 jaar, archeoloog

Mijn doel in de Unesco-jongerencommissie is om jongeren er bewust van te maken dat ze zelf deel kunnen uitmaken van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van cultureel erfgoed en milieu. Dat ze ervaren dat ze er zelf onderdeel van zijn en gehoord worden

Lid Unesco Jongerencommissie

Mijn naam is Tim Hollenga, 18 jaar en ik ben lid geworden van Unesco om wat toe te kunnen voegen aan de samenleving. Toen ik zag dat we gastlessen mochten gaan geven was ik dus meteen verkocht! Het samenwerken met andere jongeren hebben mij een nieuw perspectief gegeven waarmee ik mijn werk hier bekijk. Ik heb bijvoorbeeld al meerdere initiatieven gestart die zich bezig houden met onderwijs, gelijkheid en het creëren van een hechtere samenleving. Ik geniet van het werk dat ik bij Unesco mag doen en dat laat ik ook zien in het resultaat.

Lid Unesco Jongerencommissie

18 jaar, Universiteit Leiden, Midden-Oostenstudies en Arabisch.

Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd om te herhalen, daarom wil ik mij inzetten voor een goede toekomst met Unesco.

Lid Unesco Jongerencommissie

17 jaar, ORS Lek en Linge Culemborg, 6 VWO:
Ik wil graag op een leuke manier gastlessen geven en daarin groeien om zo Unesco en de waarden van Unesco meer bekendheid te geven.

Lid Unesco Jongerencommissie

Door middel van de Unesco Jongerencommissie wil ik graag een bijdrage leveren aan een betere samenleving, en wil ik de aandacht van jongeren vestigen op de vele mogelijkheden waarop zij dat ook kunnen doen. Hiermee hoop ik jongeren te motiveren om zich ook te verdiepen in, en zich in te zetten voor de internationale doelstellingen van Unesco. 

Lid Unesco Jongerencommissie

Mark Purperhart, 22 jaar. Ik studeer E-Commerce Business bij het ROC Midden Nederland in Utrecht, niveau 4.

Mijn visie voor Unesco:  Ik wil dat jongeren gaan beseffen dat zij, wij, allen de toekomst zijn voor morgen. En dat, wij, jongeren, een verschil kunnen maken in deze maatschappij, door samen te werken. Ongeacht de verschillende culturen, onderwijs, gedachtes. Het gaat om het durven, om een stap te maken richting de toekomst, met z’n allen. We krijgen veel meer gedaan als alle ogen diezelfde richting op zijn gericht.

Lid Unesco Jongerencommissie

17 jaar, Jac. P. Thijsse College Castricum, VWO

Ik wil de gelijkheid van mannen en vrouwen in het onderwijs bevorderen, in Nederland maar ook elders, en de motivatie om te leren van jongeren verbeteren en ze te stimuleren om altijd je eigen droom te volgen.

Lid Unesco Jongerencommissie

Mijn naam is Maartje Smit, ik ben 17 jaar, en zit in de 6e klas van het gymnasium op het CCNV in Harderwijk. Hier ben ik ook voorzitter van de Unesco-werkgroep. Dit is ook waar mijn interesse voor de Unesco vandaan komt. Dus toen ik zag dat er een Unesco-jongerencommissie kwam, heb ik me hier natuurlijk meteen voor aangemeld! De Unesco heeft hele mooie, belangrijke doelstellingen, en het is heel belangrijk dat deze nog bekender worden, waar wij als Unesco-jongerencommissie hard aan gaan werken. We gaan er een mooi jaar van maken!

Loading...