World Press Freedom Conference 2021

World Press Freedom Conference 2021

De World Press Freedom Conference vindt dit jaar plaats in Windhoek, Namibië, maar zal net als de 2020-editie vooral een digitale bijeenkomst zijn.

Met Windhoek als standplaats keert de WPFC terug naar de plek waar in 1991 de Windhoek Declaration ontstond. Een verklaring over het belang van vrije en pluralistische pers in Afrika mede ontstaan door de permanente druk en geweld tegen media-professionals op het Afrikaanse continent.

De #WPFC2021 conferentie staat in het teken van Information as a public good en borduurt daarmee voort op het dertigjarige jubileum van de Windhoek-declaration. Lokale nieuwsmedia staan wereldwijd onder druk, een ontwikkeling die nog eens wordt versterkt door de Covid-19 pandemie. Een onderwerp dat prominent op de agenda van de conferentie staat. Ook is er aandacht voor de online ontwikkelingen. Bijvoorbeeld in het streven naar meer transparantie rond internetbedrijven.

Aanmelden, meedoen of meekijken bij de conferentie kan via:

https://en.unesco.org/commemorations/worldpressfreedomday/2021/registration

In Den Haag

In 2020 vond de WPFC plaats in Den Haag. De Nederlandse Unesco Commissie organiseerde en modereerde destijds een sessie over het publieke vertrouwen in journalistiek en media in democratische samenlevingen. Met journalisten en mediamakers uit Nederland, Hongarije, India en de Verenigde Staten werd op dat vraagstuk gereflecteerd. Kijk hieronder die sessie terug.

Loading...