‘Wikipedia goes Caribbean’

‘Wikipedia goes Caribbean’

Wist je dat er erg weinig informatie over de Surinaamse en Caribische geschiedenis en cultuur op Wikipedia staat? Help mee om dit gat te vullen. Kom naar de Wikipedia-bijeenkomsten van het Rijksmuseum, het Nationaal Archief, het Wereldmuseum en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

Wie iets weten wil, kijkt op Wikipedia. De online encyclopedie is een van de meest bezochte websites ter wereld en de Nederlandstalige versie, met bijna twee miljoen artikelen, is een van de grootste die er is. Toch is Wikipedia nog lang niet af.

Veel kennis over Suriname en de Cariben

In Nederland is veel kennis beschikbaar over de cultuur en de geschiedenis van Suriname en de Cariben, zowel in de hoofden van mensen als in bibliotheken, musea en archieven. Samen met de Nederlandse Unesco Commissie

en Wikimedia Nederland nodigen vier gerenommeerde erfgoedinstellingen je uit om Wikipedia te leren kennen en aan het werk te gaan als Wikipediaan.

Caribisch perspectief op Wikipedia

In de bijeenkomsten ‘Wikipedia goes Caribbean’ leer je snel hoe Wikipedia en gelijksoortige projecten werken, hoe je als Wikipediaan aan de slag kunt en hoe je beginnersfouten kunt voorkomen. Je krijgt ook een uniek kijkje achter de schermen bij de instelling waar je ontvangen wordt. En wie meer wil, maakt kans op een vervolgcursus bij Wikimedia Nederland.

Bezoek een of meer van de Wikipedia-bijeenkomsten:

 • Woensdag 25 April – Rotterdam
  Nationaal Museum voor Wereldculturen
 • Donderdag 3 mei – Leiden
  Koninklijk Instituut voor Taal-, Land en Volkenkunde
 • Vrijdag 18 mei – Amsterdam
  Rijksmuseum
 • Zaterdag 26 mei – Den Haag
  Nationaal Archief

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@unesco.nl.

Documentair erfgoed

Bibliotheken, archieven en musea stellen steeds vaker digitale kopieën van stukken uit hun collectie beschikbaar als illustratie bij Wikipedia-artikelen – zo komen hun schatten bij vele nieuwe liefhebbers onder ogen. De Nederlandse Unesco Commissie en het Nederlandse Memory of the World Comité stimuleren het breder delen van documentair erfgoed dat in Nederland bewaard wordt. Dit project wordt mogelijk gemaakt met een subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Loading...