Nieuws
World Heritage Policy Compendium
Nieuws
Over deze foto
Logo van het World Heritage Policy Compendium

Unesco lanceert databank voor beleid rondom werelderfgoed

Unesco lanceert databank voor beleid rondom werelderfgoed

Unesco lanceert databank voor beleid rondom werelderfgoed

Unesco heeft recent een online database gelanceerd die alle Unesco-besluiten, beleidsdocumenten en richtlijnen met betrekking tot werelderfgoed bevat. 

Tijdens de 43e sessie van het Werelderfgoedcomité van Unesco dat dit jaar bijeen kwam in Bakoe, Azerbeidzjan, is een online database gelanceerd die alle Unesco-besluiten, beleidsdocumenten en richtlijnen met betrekking tot werelderfgoed bevat

De database, het Compendium genoemd, is het resultaat van een eerdere beslissing van het Comité om informatie op een centraal punt beschikbaar te stellen en makkelijk doorzoekbaar te maken.

Door de jaren heen zijn er talloze beslissingen genomen bepalend voor de uitvoering van het Werelderfgoedverdrag en concreet het beheren van een werelderfgoed. Door het compendium wordt het makkelijker om gericht naar beslissingen of beleidsafspraken te zoeken, bijvoorbeeld over het gebruik van het logo, het betrekken van lokale gemeenschappen of het schrijven van managementplannen. 

De database is voornamelijk bedoeld voor beleidsmedewerkers en professionals betrokken bij het behoud, beheer en uitdragen van werelderfgoed.