Theatervoorstelling Het Pauperparadijs weer op de planken

Theatervoorstelling Het Pauperparadijs weer op de planken

Van 7 juni t/m 26 augustus wordt theaterspektakel 'Het Pauperparadijs' opnieuw op de planken gebracht in Veenhuizen. Bijna 100.000 bezoekers genoten al van deze actuele voorstelling van Tom de Ket (o.a. bekend van ‘De Verleiders’), gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Suzanna Jansen. 

Na het grote succes in de afgelopen zomers komt theaterspektakel Het Pauperparadijs terug naar Veenhuizen! Het Pauperparadijs is te zien van 6 juni t/m 26 augustus. 

Het Pauperparadijs vertelt een van de meest dramatische, verborgen geschiedenissen van Nederland. In de 19e eeuw was de armoede in enorm. Tienduizenden weeskinderen en paupers werden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Maar wat begon als een idealistisch experiment om de armoede uit te roeien, liep in de praktijk uit op een drama.

Werelderfgoed

Veenhuizen is een van de Koloniën van Weldadigheid en staat samen met de koloniën Frederiksoord en Wilhelminaoord (Nederland) en Wortel (Vlaanderen) ingeschreven op de Unesco Werelderfgoedlijst

Meer informatie en kaartverkoop via www.hetpauperparadijs.nl.

Bekijk de trailer:

Loading...