Podcast 'Het Unesco Gesprek' afl. 5: de verbindende kracht van verhalen

Podcast 'Het Unesco Gesprek' afl. 5: de verbindende kracht van verhalen

In de vijfde aflevering spreekt Kathleen Ferrier met een gast over hoe de missie van Unesco 'building peace in the minds of men and women' zich vertaalt naar de praktijk.

In deze laatste aflevering van de eerste serie voert Kathleen Ferrier een tweegesprek met Leonard Geluk. Geluk is Algemeen Directeur van de Vereniging van Nederlandse gemeenten, voormalig wethouder integratie in Rotterdam en lid van de Unesco Commissie. 

Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: 

  • Wat is de verbindende kracht van het vertellen van verhalen, hoe zorg je ervoor dat deze verhalen kunnen worden verteld en worden gehoord? 
  • Hoe ga je op een respectvolle manier om met vragen over diversiteit en inclusie, en hoe breng je mensen daarover op een goede manier in gesprek?
  • Hoe doorbreek je de sociale bubbels die in onze samenleving zijn ontstaan en welke rol zouden de gemeenten hierin kunnen spelen?
  • Op welke manier kunnen we van onder af onze politieke langetermijnvisie opbouwen? Een visie waarin verschillende gemeenschappen worden gehoord en waardoor we een harmonieuze en krachtige democratie kunnen bereiken?

De podcast ‘het Unesco Gesprek’ is op diverse podcastplatforms terug te vinden: Buzzsprout, Spotify en iTunes.
 

Loading...