Podcast 'Het Unesco Gesprek' afl. 3: De meerstemmige samenleving

Podcast 'Het Unesco Gesprek' afl. 3: De meerstemmige samenleving

In de derde aflevering van de podcastserie ‘Het Unesco Gesprek’ spreekt Kathleen Ferrier met twee gasten over de meerstemmige samenleving.

Welke rol kunnen jongeren en musea samen spelen bij het laten horen van álle stemmen? Kathleen Ferrier spreekt erover met Martin van Engel, programmamanager bij het Van Gogh Museum en Unesco Commissielid, en Eveline Chaudron, voormalig lid van de Unesco Jongerencommissie.

Image
Podscast Logo van het Unesco Gesprek

Onderwerpen

Aan bod komen:

  • De verschillende initiatieven die het Van Gogh museum neemt om de samenleving inclusiever te maken, en welke rol jongeren hierin kunnen spelen;
  • Hoe jongeren het verschil kunnen maken bij het tegengaan van racisme en discriminatie, en hoe de hele samenleving hierbij betrokken is;
  • Wat de taak van de overheid zou kunnen en moeten zijn bij het stimuleren van de dialoog, en hoe dit concreet kan worden ingevuld.

U vindt deze podcast op bekende podcastplatforms als: BuzzsproutSpotify en iTunes.

Podcastserie

In de podcastserie ‘Het Unesco Gesprek’ ontvangt Unesco Commissievoorzitter Kathleen Ferrier verschillende gasten en bespreekt met hen urgente vraagstukken tegen Unesco’s achtergrond als de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Loading...