Image
Leonard Geluk en Martin van Engel.
Nieuws
Leonard Geluk (l) en Martin van Engel (r).

Minister benoemt twee nieuwe leden in Unesco Commissie

Minister benoemt twee nieuwe leden in Unesco Commissie

Minister van Engelshoven (OCW) heeft per 1 juni 2019 Leonard Geluk en Martin van Engel benoemd tot lid van de Nederlandse Unesco Commissie. 

Martin van Engel is programmamanager bij het Van Gogh Museum, waar hij het museum relevant maakt voor Amsterdamse jongvolwassenen met een migratieachtergrond. Hij is expert op het gebied van stedelijke jongerencultuur, participatie en culturele diversiteit. Hij werkte bij de Nationale Jeugdraad, Diversion, Imagine IC en adviseerde het Jongerencultuurfonds Amsterdam over jongerenparticipatie. Verder is hij onder meer lid van de Amsterdamse Kunstraad.

Leonard Geluk is voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool. Hij studeerde staats- en bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit en heeft een lange staat van dienst in het onderwijs en de politiek. Van 2004 tot 2009 was hij wethouder Jeugd & Onderwijs (en een deel ook integratie) in Rotterdam. Daarna was hij voorzitter van het College van Bestuur van (Unesco-)school ROC Midden Nederland.

Loading...