Campagne ‘Erfgoed is van ons allemaal’ van start

Campagne ‘Erfgoed is van ons allemaal’ van start

Op 3 mei heeft het erfgoedplatform van Kunsten '92 de campagne ‘Erfgoed is van ons allemaal’ gelanceerd, om te benadrukken hoe belangrijk erfgoed voor mensen is. 

Juist in coronatijd is iedereen meer teruggeworpen op zijn eigen omgeving. En door wandelen, fietsen, en rondstruinen waarderen we ons erfgoed meer. Tegelijkertijd moeten we dit niet voor lief nemen. Erfgoed biedt schoonheid, troost en plezier, maar dat vraagt ook om blijvende investeringen.

Vlogger

Het platform, waar de Nederlandse Unesco Commissie partner bij is, stuurde geschiedenisvlogger Jochem Boodt door het hele land. In acht korte filmpjes zal te zien zijn hoe mensen erfgoed in hun eigen omgeving meer zijn gaan waarderen. Iedere week worden twee nieuwe video's gepubliceerd en gedeeld via sociale media als Twitter, Instagram en YouTube.

Informateur

Aan de informateur en de politiek bracht het Erfgoedplatform over wat er in het regeerakkoord moet komen te staan om ons erfgoed te behouden en het een proactieve rol te laten spelen bij de ontwikkeling van een kwalitatief hoogwaardige leefomgeving. 

Lees meer over de input van het erfgoedplatform ten behoeve van het regeerakkoord.

Image
Logo 'Erfgoed is van ons allemaal'.
Loading...