Werelderfgoed en toerisme

Omdat Werelderfgoederen van unieke, universele waarde zijn, kiezen veel mensen ervoor om juist deze locaties te bezoeken. Wat zijn de gevolgen van een toename van het aantal toeristen?

Dit hoofdstuk behandelt diverse aspecten van Werelderfgoed en toerisme. De voordelen van een toenemend aantal toeristen, de nadelen, beleid dat nodig is en de mogelijkheden om virtueel op bezoek te gaan bij Werelderfgoedsites.

Toerisme in Egypte

In de opdrachten wordt leerlingen bijvoorbeeld gevraagd de toeristenfaciliteiten bij een erfgoed te keuren en in een rollenspel te bediscussiëren waarom er wel of niet een snelweg door een natuurgebied aangelegd mag worden.

Download de interactieve PDF: Werelderfgoed en toerisme (22MB)
Het hoofdstuk is ook beschikbaar in Wikiwijs: Werelderfgoed en toerisme

 

 

Het internationale lespakket World Heritage In Young Hands is vertaald en bewerkt voor het onderwijs in Nederland. Het pakket is bedoeld ter versterking van het leren over het gedachtegoed van UNESCO en het werelderfgoed ver weg en dichtbij.
Het pakket is in eerste instantie ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs, maar is met enige aanpassingen ook inzetbaar voor andere schooltypes. Ook zijn er een handleiding en een excursie beschikbaar voor het gebruik van het lespakket.

U kunt de individuele hoofdstukken als interactieve PDF's downloaden of benaderen via Wikiwijs.

Meer berichten