Trappenhuis met portretten van wereldburgers
Unesco-school
Over deze foto
Trappenhuis Metis Montessori Lyceum (foto: Marieke Brugman)

Metis Montessori Lyceum

Metis Montessori Lyceum

Metis Montessori Lyceum

Kort gezegd staat het MML voor talentontwikkeling van alle jongeren. Door middel van ons onderwijs willen we leerlingen prikkelen om te werken aan een goede toekomst. In de eerste plaats voor henzelf, maar niet in de laatste plaats ook voor de wereld om hen heen – dichtbij of ver(der) af. De school heeft deze missie omgezet in kernwaarden: concrete begrippen die voor iedereen herkenbaar zullen zijn.

Metis is lid van de Unesco scholen. Deze scholen verwerken structureel thema’s van Unesco in hun onderwijs zoals vrede en mensenrechten, intercultureel leren, burgerschap en duurzaamheid. 

De keuze is op deze onderwerpen gevallen, omdat zij stuk voor stuk een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het kweken van meer  begrip en verdraagzaamheid. Omdat het MML haar leerlingen op wil leiden tot wereldburgers, was de link met Unesco snel gelegd. We zijn er dan ook trots op dat we tot dit netwerk behoren.

Ervaringen van scholen worden actief gedeeld door scholennetwerkbijeenkomsten en allerlei andere activiteiten. Zo was Metis gastschool voor zo’n 80 Unesco leerlingen en hun begeleiders uit heel Nederland. Na deelname overdag aan het Munesco-event in het Tropenmuseum, schoven de leerlingen aan het begin van de avond aan in de kantine voor een heus wereldburgerdiner. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van activiteiten!