Christelijk College Nassau Veluwe

Christelijk College Nassau Veluwe

Het Christelijk College Nassau-Veluwe is een unieke regioschool van bijna honderd jaar oud, centraal gevestigd in Harderwijk, vlakbij het station.

Naast de reguliere havo- en atheneumopleidingen biedt het CCNV ook een theaterhavo (met eigen theaterzaal) en een gymnasiumopleiding. Hierin is de middelbare school uniek in de regio. Tevens kunnen leerlingen bij ons in de onderbouw kiezen tussen Kunst+, Sport+ of Beta+. Zij krijgen dan extra verdieping waardoor hun interesses nog beter worden bediend. In de bovenbouw havo kunnen leerlingen die economie en management en organisatie in hun vakkenpakket hebben, tevens kiezen om deel uit te maken van de Bizz-school. Hierbij gaan leerlingen de theorie die ze leren in de praktijk brengen, bijvoorbeeld door een echt bedrijfje op te richten. Zij worden hierbij onder andere gecoacht door ondernemers uit het bedrijfsleven. Ook kunnen leerlingen in de bovenbouw havo kiezen voor Science-school. Het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT) is de basis van Science-school. Bij de Science-school wordt vanuit verschillende vakgebieden een probleem belicht, niet alleen theoretisch maar ook praktisch: je verricht een onderzoek en werkt daarnaast in groepen van drie leerlingen.

Het CCNV en Unesco passen goed bij elkaar. Vanuit onze christelijke identiteit hechten we veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid, dichtbij en veraf. We willen dat leerlingen van het CCNV verder leren kijken dan de schoolmuren, dat ze duurzaam leren omgaan met de omgeving en ervaren wat (internationale) verbondenheid en solidariteit is. En we staan voor hoogwaardig onderwijs.

Al jaren kent het CCNV een traditie van internationale contacten, die van groot belang zijn voor de ontwikkeling van de leerlingen. De school heeft voor een aantal leerlingen uit 3 havo en voor leerlingen uit 4 vwo die het vak Duits of Frans hebben, een uitwisselingsprogramma met Duitsland of Frankrijk en één keer in de drie jaar ontvangen we studenten van het Ringwood College uit Melbourne, Australië.

Stationslaan 26
3842 LA Harderwijk

Loading...