placeholder
Unesco-school
Over deze foto

Bernard Nieuwentijt College

Bernard Nieuwentijt College

Bernard Nieuwentijt College

Het Bernard Nieuwentijt College (BNC) is een school voor vmbo-t en havo/vwo-onderbouw, gelegen in het Groene Hart van Monnickendam. Wij kennen onze leerlingen en gaan voor een actieve schoolcarrière. Het onderwijs is grotendeels digitaal en biedt kansen voor iedere leerling!

Het BNC is een relatief kleine school. Het docententeam kent de leerlingen goed en er is intensief contact met ouders. Er zijn ondersteuningslessen, een uitgebreide zorgstructuur en indien nodig worden leerlingen intensief begeleid. De school is overzichtelijk en kenmerkt zich door een prettige sfeer. Naast het ondersteuningsprogramma is er ook een aanbod van verrijkingslessen.

Het BNC is ook een digitale school. De leerling werkt in de meeste lessen op de laptop en er is aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Er worden verschillende leerlingenactiviteiten georganiseerd en ieder leerjaar kent haar eigen werkweek. Wij gaan voor een digitaal en actief onderwijsprogramma!

Het BNC biedt in de onderbouw zowel vmbo-t aan, als havo en vwo. Er is een havo-kansklas, waarin sterke vmbo-t leerlingen geplaatst worden. Deze groep krijgt les op havo-niveau en wordt uitgedaagd om meer uit zichzelf te halen.

We hebben maar één planeet en samen wonen we hierop. Hoe doe je dat? Het BNC is Unesco school geworden, omdat wij het belangrijk vinden dat leerlingen bijdragen aan een betere wereld. Dit doen we door extra aandacht te geven aan de Unesco thema’s Vrede & Mensenrechten, Wereldburgerschap, Intercultureel leren en Wereldburgerschap.

We zijn dan ook Unesco-school geworden (en daar zijn we trots op!) en maken deel uit van het internationale netwerk van Unesco scholen.

Pierebaan 5
1141 GV Monnickendam