Mensenrechten in het hoger onderwijs

Mensenrechten in het hoger onderwijs

5 juli 2022
Academiegebouw Universiteit Utrecht

Hoe kan de kracht van mensenrechten nog beter worden ingezet in het hoger onderwijs? En welke rol kan de universiteit spelen bij het versterken van mensenrechten in de maatschappij. Een panel van experts zal zich op 5 juli over deze vraag buigen, op een event georganiseerd door Felisa Tibbitts, Unesco-leerstoelhouder in Human Rights Education.

Het panel wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht, Soroptimist International en het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM). Panelleden zijn dr. Alexandra Timmer, onderzoeker bij het SIM en de voorzitter van het diversiteitcomité van de REBO-Faculteit van de Universiteit Utrecht; dr. Fatimazhra Belhirch, directeur van de Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF); professor dr. Yvonne Donders, collegelid van het College voor de Rechten van de Mens; en Jon Verriet, senior wetenschapsadviseur voor de Nederlandse Unesco Commissie.

De paneldiscussie (gevoerd in het Engels) duurt van 16:00 tot 17:00 uur, en wordt gevolgd door een receptie. Aanmelden kan via deze link.

De flyer van het event vindt u hier.

Loading...