Unesco-school RSG Tromp Meesters naar Japan

Unesco-school RSG Tromp Meesters naar Japan

RSG Tromp Meesters uit Steenwijk staat op het punt om te beginnen aan een bijzondere reis: twee leerlingen gaan met hun docent naar Japan. De reis is ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Unesco-scholennetwerk. Zij schreven een blog over de voorbereidingen.

"Sinds dit jaar mag de RSG Tromp Meesters zich met trots ‘Unescoschool’ noemen. Dat betekent dat we zijn aangesloten bij een groot internationaal netwerk van scholen. Vlak voor de zomervakantie kregen we het unieke aanbod om deel te nemen aan het ‘Arts and Culture for Peace Initiative’ in Kyoto, Japan. Dit is een internationale conferentie voor leerlingen en Unesco-coördinatoren. Dit jaar staat deze conferentie in het teken van het 70-jarig bestaan van het wereldwijde Unesco scholennetwerk. Het is heel bijzonder dat de RSG als nieuwkomer in het scholennetwerk Nederland mag vertegenwoordigen!

De leerlingen van 5V hebben voor de zomervakantie een motivatiebrief kunnen schrijven. Nikki Dubbelman en Charlotte Kolvoort hebben dit als beste gedaan en gaan daarom samen met begeleider Evert Jan ten Kate van 9 tot 16 september naar Japan. Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de reis. De leerlingen werken aan een gezamenlijk kunstwerk en gedichten (Haiku) en hebben hierover via een internetforum al de eerste contacten gelegd met elkaar. De volgende landen zijn vertegenwoordigd; Japan, Gambia, Oman, België, Polen, Singapore, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en natuurlijk Nederland.

De Doshisha universiteit in Kyoto is onze thuisbasis waar het groepswerk gedaan wordt. Er staan verschillende excursies op het programma naar o.a. het Kawamura Noh theater, de Daitokuji Tempel, en we nemen deel aan een officiële theeceremonie. Verder bezoeken we andere Unescoscholen en zijn er meerdere workshops waar we o.a. werken aan het gezamenlijke kunstwerk. Heel indrukwekkend wordt een presentatie over wereldvrede van Keiko Ogura, overlevende van Hiroshima.

We kijken uit naar dit unieke en bijzondere avontuur. De eerste woorden Japans leren via Duolingo vinden we best heel pittig, met stokjes eten hebben we zo onder de knie 😊"

Loading...