Unesco-scholen delen materialen in Wikiwijs

Unesco-scholen delen materialen in Wikiwijs

Een verzameling lesmateriaal over Wereldburgerschap en andere Unesco-thema’s, die scholen zelf maken, delen en bewerken. Waarvan je weet dat het past bij Unesco, en weet dat het aansluit bij je doorlopende leerlijn (wereld)burgerschap. Dat zou toch mooi zijn!

Zo’n collectie materialen wordt momenteel aangelegd. Via de pagina www.unesco.wikiwijs.nl stellen Unesco-scholen hun materialen beschikbaar en tippen zij andere geschikte materialen.

Het project Teaching and learning with living heritage bijvoorbeeld, is een project over immaterieel erfgoed waar leraren en leerlingen uit heel Europa aan mee hebben gedaan. Het project heeft een handleiding opgeleverd en allerlei video’s, die nu in wikiwijs te vinden zijn.

Voorbeelden van projecten van Unesco-scholen zijn Ouders ontmoeten ouders van de Indische Buurtschool (basisonderwijs) en Covey en de zeven eigenschappen van effectief leiderschap van het Sint Bonifatiuscollege.

De komende maanden komt er steeds meer materiaal beschikbaar. In eerste instantie vooral voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@unesco.nl

Dit project kwam tot stand dankzij de regeling Impuls Open Leermateriaal, uitgevoerd door Kennisnet.

Loading...