Nieuws
Schetsen voor een nieuwe website. (Foto: Unsplash.com | Hal Gatewood)
Nieuws
Over deze foto
Schetsen voor een nieuwe website.

Unesco Commissie vernieuwt de website unesco.nl

Unesco Commissie vernieuwt de website unesco.nl

Unesco Commissie vernieuwt de website unesco.nl

Na maanden van voorbereiding is de Unesco Commissie verheugd haar nieuwe website te kunnen presenteren aan het Nederlandse publiek.

De nieuwe site heeft een hedendaagse vormgeving, beschikt over een verbeterde navigatie en biedt veel meer mogelijkheden om informatie aantrekkelijk te presenteren.

Mandaat

De website probeert recht te doen aan het geheel waar Unesco en de Nederlandse Unesco Commissie voor staan: het brede mandaat van de organisatie – naast cultuur, ook onderwijs, wetenschap en communicatie & informatie – maar ook aan thema's die deze domeinen doorsnijden, zoals de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de mensenrechten en ethiek. 

De website maakt meer gebruik van beeld en video en inhoudelijk is er meer ruimte gemaakt voor opinie-stukken. Vlaggenschip is de volledig vernieuwde interactieve werelderfgoedkaart met daarop alle 1092 werelderfgoedsites met Nederlandse omschrijvingen en foto's. De informatie in de kaart kan ook als lijst worden gepresenteerd, zodat de toegankelijkheid van de informatie op verschillende manieren is gewaarborgd. 

Verbeteringen

Een website is een project dat nooit klaar is. De komende tijd zullen nog diverse vernieuwingen en verbeteringen plaatsvinden. We nodigen u van harte uit om onze site te bekijken. Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u ons e-mailen via info@unesco.nl.

Meer informatie vindt u in het colofon.