Nieuws
De tango is door Unesco erkend immaterieel erfgoed. (Foto: Unsplash.com | 7 SeTh)
Nieuws
Over deze foto
De tango is door Unesco erkend immaterieel erfgoed. (Foto: Unsplash.com | 7 SeTh)

Unesco Commissie verleent patronage aan Tangoweek 2019

Unesco Commissie verleent patronage aan Tangoweek 2019

Unesco Commissie verleent patronage aan Tangoweek 2019

The Dutch International Tangoweek 2019 vindt dit jaar plaats onder auspiciën van de Nederlandse Unesco Commissie. De patronage is toegekend om de Argentijnse tango onder een breed publiek een impuls te geven. Het festival vindt plaats van 8 t/m 10 juni in Amersfoort.

Sinds 2009 is de Argentijnse tango door Unesco ingeschreven op de Internationale Representatieve Lijst van immaterieel erfgoed. Dit behelst de hele cultuurstroming van muziek, dans en poëzie. “De manier waarop muziek en dans in dit project ingezet worden om mensen dichter bij elkaar te brengen past goed bij Unesco. Daarom verlenen wij graag onze steun”, aldus Marielies Schelhaas, algemeen secretaris van de Unesco Commissie.

Motivatie

De patronagetoekenning is voor festivaldirecteur Frank Perquin een extra motivatie om het project te laten slagen: “Ik ben bijzonder trots dat de Unesco Commissie haar naam wil verbinden aan ons festival. Dit geeft ons een extra stimulans om het mooiste tangofestival van Nederland te realiseren.”

Buenos Aires in Amersfoort

The Dutch International Tangoweek 2019 brengt de sfeer van de Argentijnse Tango uit Buenos Aires een weekend naar Amersfoort. Muzikanten van nationale en internationale allure vormen de basis van het festival met vele luister- en dansconcerten. Diverse workshops en seminars geven zowel dansers als muziekliefhebbers diepgaande informatie over de Argentijnse Tango. De met zorg samengestelde gerechten en exclusieve wijnen maken de Argentijnse beleving tijdens het festival compleet.

Meer informatie 

Meer informatie over het festival, de programmering en de kaartverkoop is te vinden op www.dutchtangoweek.nl.