Oude en nieuwe jongerencommissie samen de zomer in

Oude en nieuwe jongerencommissie samen de zomer in

Op het strand van Scheveningen ontmoetten de oude en nieuwe Unesco Jongerencommissies elkaar. Voor een kennismaking en een middag vol Unesco-activiteiten. 

Voor de zomervakantie al starten met de nieuwe jongerencommissie, adviseerde de huidige jongerencommissie. ‘Dan heb je in september minder tijd nodig om elkaar te leren kennen en kun je een vliegende start maken’.

Strand

En zo gebeurde het. Na een noodgedwongen online selectieprocedure ontmoetten de leden van de beide commissies elkaar op een zonnig en winderig strand in Scheveningen. De meeste leden waren live aanwezig, een aantal via een videoverbinding, zelfs iemand in alle vroegte vanaf Curaçao.

Na een korte introductie op Unesco en het werk van de jongerencommissie, gingen zij aan de slag. Ze ontwikkelden ideeën over het tegengaan van racisme. Er kwamen veel suggesties, van beleidsbeïnvloeding tot concrete spellen om patronen van racisme zichtbaar te maken.

Spel

Daarna speelden zij een interactief spel, waarbij ze, alsof ze een bedrijf vormden dat stoelen produceert, de 17 Sustainable Development Goals zo veel mogelijk tot hun recht lieten komen.

De samenwerking tussen de twee commissies verliep heel vanzelfsprekend, en de komende maanden hebben ze de gelegenheid om tips and trics over te dragen. Twee leden van de huidige commissie blijven ook komend jaar deel uitmaken van de commissie, om zo de continuïteit te helpen waarborgen.

Nieuwe informatie

Ze sloten de dag informeel af en vertrokken in het bezit van verse 'what’s app'-groepen, samenreisplannen en een heleboel nieuwe informatie weer naar huis.

In september is de officiële start van de nieuwe jongerencommissie, met een gastlestraining en een eerste vergadering.

Loading...