Nieuws

Oproep voor nominaties ‘For Women in Science’-awards 2019

Image
Nieuws
De uitreiking van de awards bij Unesco in Parijs, maart 2018. (Foto: Unesco | Christelle Alix)

Oproep voor nominaties ‘For Women in Science’-awards 2019

Oproep voor nominaties ‘For Women in Science’-awards 2019

Elk jaar reiken Unesco en cosmeticaconcern L’Oréal vijf awards uit aan prominente vrouwelijke wetenschappers die tot de internationale top van hun vakgebied behoren. Deze For Women in Science awards worden gezien als de hoogste internationale onderscheiding specifiek gericht op vrouwen in de wetenschap. 

Elk jaar reiken Unesco en cosmeticaconcern L’Oréal vijf awards uit aan prominente vrouwelijke wetenschappers die tot de internationale top van hun vakgebied behoren. Deze For Women in Science awards worden gezien als de hoogste internationale onderscheiding specifiek gericht op vrouwen in de wetenschap.

Positieverbetering

Gedurende het bestaan van het programma, nu twintig jaar, hebben meer dan 100 vrouwen de prijs in ontvangst mogen nemen. Drie van hen ontvingen ook een Nobelprijs. Het programma is erop gericht om de positie van vrouwen in de wetenschap te verbeteren en jonge vrouwen aan te moedigen hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten.

Indienen nominaties

Tot 13 juli 2018 kunnen nominaties worden ingediend voor de 2019 awards. Kandidaten moeten werkzaam zijn in de physical sciencescomputer sciences of mathematics, en moeten worden voorgedragen door vooraanstaande wetenschappers, universiteiten of nationale wetenschapsinstantiesHet nominatiedossier bestaat uit onder meer een CV van de kandidate, een korte toelichting van de voordracht, een publicatielijst, en drie tot vijf aanbevelingsbrieven.

Twee rondes

Voordrachten zijn geldig voor twee rondes: wanneer de kandidate niet geselecteerd wordt in 2019 blijft het dossier beschikbaar voor de daaropvolgende ronde. Nominaties kunnen worden ingezonden via het online For Women in Science platform. Het reglement vindt u hier

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marike Bontenbal via info@unesco.nl.