Europese Unesco Commissies veroordelen de aanval op Oekraïne

Europese Unesco Commissies veroordelen de aanval op Oekraïne

Recente gebeurtenissen vormen een keerpunt voor Oekraïne, Europa en de hele wereld. De Unesco Commissies van Europa (en daarbuiten) veroordelen de aanval op Oekraïne door de Russische Federatie in de krachtigste bewoordingen.

Veroordeling

We betuigen onze solidariteit met de bevolking van Oekraïne, waaronder de journalisten die verslag doen van het conflictgebied, en de leraren, opvoeders, studenten en leerlingen die het recht hebben om in vrede onderwezen te worden. We staan ​​volledig achter onze partners die pleiten voor de doelen en waarden van Unesco in Oekraïne en daarbuiten.

Eerbiediging humanitair recht

Op 24 februari riep Unesco op tot eerbiediging van het internationaal humanitair recht. De organisatie riep met name op tot het behoud van de vrijheid van informatie, de bescherming van mediaprofessionals en het respecteren van het Haags Verdrag voor de bescherming van cultuurgoederen in geval van gewapend conflict. In Oekraïne bevinden zich in totaal zeven Unesco-werelderfgoedsites. Na de recente escalatie van het geweld heeft de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, de Russische president verzocht zijn troepen uit Oekraïne terug te trekken.

De Unesco Commissies van:
Albanië, Andorra, Oostenrijk, België (Vlaanderen), Bulgarije, Canada, Kroatië, Estland, Faeröer, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije , Slovenië, Zweden, Zwitserland, Turkije, Verenigd Koninkrijk.

Loading...