Creatieve kennismaking van de Unesco Jongerencommissie 2023-2024

Creatieve kennismaking van de Unesco Jongerencommissie 2023-2024

Traditiegetrouw organiseert de Unesco commissie vlak voor de zomervakantie de kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe jongerencommissie. Aan het strand van Scheveningen ontmoeten zij elkaar. De huidige jongerencommissie is aanwezig om een begin te maken met de overdracht.

De groep volgt een korte training in het geven van gastlessen en krijgt een spoedcursus Unesco: wat is de Unesco Commissie, wat gebeurt er met de adviezen van de jongerencommissie en hoe werkt Unesco internationaal eigenlijk? Wat zouden zij graag willen doen en wat kunnen we van elkaar verwachten?

De nieuwe commissie kon ook meteen beginnen met een internationaal creatief project: de peace cube van de Goetheschule in Dieburg, Duitsland. Zij beschilderden twee plexiglas panelen van 40 x 40 cm met een boodschap over vrede. Het strand kwam duidelijk terug in de gemaakte afbeeldingen.

Deze Goetheschule gaat met de panelen een grote kubus bouwen: 54 panelen die beschilderd zijn door jongeren uit de hele wereld. Ze hebben er al heel wat ontvangen, en binnenkort dus ook de Nederlandse bijdrage. De kubus wordt op één van zijn hoeken geplaatst om te laten zien dat vrede een wankel evenwicht is. Het tweede paneel wordt onderdeel van een grote wereldkaart.

In september is de officiële start van de nieuwe jongerencommissie.

Image
De jongerencommissie aan de slag
De Jongerencommissie aan het werk met de panelen.
Image
De panelen van Oekraïne en Duitsland
Op de kubus komen panelen uit de hele wereld.
Image
De Nederlandse panelen
De twee Nederlandse panelen.
Image
De jongerencommissie met het eindresultaat
Loading...