Anderhalf miljard kinderen niet naar school door corona

Anderhalf miljard kinderen niet naar school door corona

De uitbraak van het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat op dit moment ongeveer anderhalf miljard kinderen en studenten wereldwijd niet naar school kunnen.

In 188 landen zijn alle scholen en universiteiten gesloten om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dat meldt het Secretariaat van Unesco in Parijs.

Als de scholen lang sluiten, kan het recht op onderwijs in gevaar komen, aldus Audrey Azoulay, directeur-generaal van Unesco. “Het tijdelijk sluiten van scholen vanwege een volksgezondheidsituatie is niet nieuw, maar de mondiale schaal en snelheid van de onderwijsverstoring is nog niet eerder vertoond..

Image
Unesco rapporteert dat de scholen zijn gesloten in 188 landen.

De plotselinge overgang naar online onderwijs op zo grote schaal roept veel vragen en dilemma’s op.

Global Education Coalition

Als mondiale organisatie verantwoordelijk voor onderwijs, biedt Unesco een platform om informatie te vinden, ervaringen uit te wisselen en kennis te delen. Dat doet zij in een coalitie: de Global Education Coalition. Aan deze coalitie nemen grote organisaties deel. Multilaterale organisaties als Unicef, de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie, private partners als Microsoft, Google en KPMG en NGO’s als de Wikimedia foundation en Save the children.

Doel van de coalitie is om landen te helpen bij het organiseren van goed online onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is. De deelnemers aan de coalitie zetten zich in om dit alles gratis beschikbaar te stellen.

Concrete acties:

Loading...