De uitreikingsceremonie voor de 2017 ronde van het L’Oréal Unesco ‘For Women in Science’-programma (FWIS) vond plaats op 8 maart 2018 bij de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem. De twee laureaten, Sonja Swanson (ErasmusMC) en Hanneke Wigman (UMCG) ontvingen elk een beurs voor een verblijf aan het NIAS in het academisch jaar 2018/19. In het programma werkt de Unesco Commissie samen met L’Oréal Nederland, het landelijk netwerk vrouwelijke hoogleraren en NIAS-KNAW.

'For Women in Science'-Programma

Voor de nieuwe ronde in 2018 dienden 18 kandidaten een aanvraag in waaruit de jury, onder leiding van de nieuwe voorzitter Melanie Peters, twee laureaten koos: Liesbeth van Vliet (NIVEL, projectvoorstel over de negatieve effecten van communicatie in de gezondheidszorg op het ziekteverloop) en Aimee Van Wynsberghe (TU Delft, projectvoorstel op het gebied van value sensitive design van zorgrobots). De beurzen zijn eind november uitgereikt.

Image
Liesbeth van Vliet en Aimee Van Wynsberghe wonnen in 2018 een L'Oréal-Unesco 'For Women in Science'-award. (Foto: L'Oréal Nederland)