Conferentie Unesco benoemt Audrey Azoulay tot directeur-generaal

Audrey Azoulay (1972) is gekozen als de nieuwe directeur-generaal van Unesco. Op 10 november bekrachtigde de Algemene Conferentie de nominatie van de française voor de hoogste functie binnen de organisatie. Azoulay volgt Irina Bokova uit Bulgarije op, die de organisatie acht jaar lang leidde. 

De benoeming van Azoulay geldt voor vier jaar. In oktober had de Uitvoerende Raad van Unesco haar al gekozen uit oorspronkelijk negen kandidaten. 

Azoulay was tot mei 2017 minister van cultuur van Frankrijk in het kabinet van president Hollande en daarvoor een van zijn adviseurs. Ze is geboren in Parijs en heeft een Joods-Marokkaanse achtergrond. Azouley treedt aan als op een moeilijk moment voor de organisatie, na de recente aankondigingen van de Verenigde Staten en Israël om uit Unesco te stappen

UNESCO, de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization is opgericht in 1945. UNESCO gebruikt de werkterreinen onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie om de doelstellingen van de Verenigde Naties te realiseren, namelijk: ontwikkeling van universele waarden en verbetering van de leefomstandigheden van alle mensen ter wereld.

Uitkomsten

Op dit moment zijn 195 landen lid van UNESCO. Daarnaast hebben 9 landen een geassocieerd lidmaatschap.

Meer berichten