Doe mee aan de youth challenge over klimaatverandering

Ben jij tussen de 18 en 30 jaar en geïnteresseerd in klimaatverandering? Doe dan mee met de youth challenge van het Nederlandse watercomité van Unesco (IHP-HWRP). In deze challenge pakken studenten en young professionals een concreet probleem aan, dat verband houdt met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN op het gebied van water.

Bijvoorbeeld: wat is de invloed van ICT en sociale media op migratiepatronen? Hoe gaan burgers wereldwijd om met toenemende droogte? Deelnemers buigen zich in teamverband een maand lang over hun challenge. Het beste team wint een dagtoegang voor de COP23 klimaatconferentie die in november in Bonn wordt gehouden.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 september inschrijven. De kick-off meeting vindt plaats bij het LEF Future Centre van Rijkswaterstaat in Utrecht op 18 september.
Meer informatie vind je via de website van het watercomité.

(Foto: CC / Sergiu Bacioiu)

UNESCO stelt zich ten doel duurzame oplossingen te realiseren voor watergerelateerde problemen die veroorzaakt worden door klimaatverandering. De Commissie draagt hieraan bij door met een reeks activiteiten de visie op watervraagstukken te verbreden van vooral techn(olog)isch en natuurwetenschappelijk naar sociaalwetenschappelijk en maatschappelijk perspectief.

Meer berichten