Doe mee aan ‘The World's Largest Lesson’

In The World's Largest Lesson werken scholen van over de hele wereld samen aan het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Deze doelen, afgesproken door alle landen van de wereld tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2015, moeten ervoor zorgen dat er een einde komt aan armoede, dat onrechtvaardigheid en ongelijkheid verdwijnen en dat de wereld duurzamer wordt.

Iedereen kan er zijn of haar steentje aan bijdragen, en dat laat de Largest lesson goed zien.

Op de website van het project (http://worldslargestlesson.globalgoals.org/) vind je onderaan de pagina bij ieder van de 17 doelen lesplannen en lessuggesties. Je kunt ook zelf je lesactiviteiten delen.

In de week van 18 september nodigen Unesco en Unicef alle scholen ter wereld uit om tegelijkertijd te werken met The world’s largest lesson zodat het daadwerkelijk de grootste les van de wereld wordt. Wie doet er mee?

In september 2015 spraken de lidstaten van de VN af om samen te werken in het bereiken van de Sustainable Development Goals (SDG's). Doel vier daarvan luidt "to ensure inclusive and equitable quality education and promote lifelong learning opportunities for all"
UNESCO is de uitvoerder van dit onderwerp, publiceerde het Framework for Action, en publiceert de resultaten in het jaarlijkse Global Education Monitoring Report. 

De Nationale UNESCO Commissie organiseert de jaarlijkse Nederlandse lancering van het Global Education Monitoring Report en volgt de ontwikkelingen rond SDG4 op de voet.  

Meer berichten