De Werelderfgoedconventie

De Werelderfgoedconventie is de bekendste conventie van UNESCO. Ze bestaat sinds 1972 en is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.

Bij het ontstaan van de Werelderfgoedconventie: Nubische monumenten worden van Aboe Simbel verplaatst naar Philae

In dit hoofdstuk is aandacht voor alle zaken die met de conventie te maken hebben, van het ontstaan van de conventie tot het nominatieproces en het beheer en behoud van Werelderfgoedsites. Ook de lijst van Werelderfgoed in gevaar komt aan bod.

Leerlingen kunnen aan de slag met opdrachten over het begrip erfgoed, en met een zoektocht naar Werelderfgoed in de hele wereld. Een vergelijking tussen de Werelderfgoedsites van Schokland en de piramide van Cheops helpt om het erfgoed dichtbij te brengen.

Download de interactieve PDF De Werelderfgoedconventie (38 MB)
Het hoofdstuk is ook beschikbaar in Wikiwijs: De Werelderfgoedconventie

 

 

Het internationale lespakket World Heritage In Young Hands is vertaald en bewerkt voor het onderwijs in Nederland. Het pakket is bedoeld ter versterking van het leren over het gedachtegoed van UNESCO en het werelderfgoed ver weg en dichtbij.
Het pakket is in eerste instantie ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs, maar is met enige aanpassingen ook inzetbaar voor andere schooltypes. Ook zijn er een handleiding en een excursie beschikbaar voor het gebruik van het lespakket.

U kunt de individuele hoofdstukken als interactieve PDF's downloaden of benaderen via Wikiwijs.

Meer berichten