ROC De Leijgraaf, locatie Veghel.
Unesco-school
Over deze foto
ROC de Leijgraaf, locatie Veghel.

De Leijgraaf

De Leijgraaf

De Leijgraaf

Voor De Leijgraaf staat goed onderwijs boven alles. De persoonlijke ontwikkeling en het leren van onze leerlingen hebben daarin een centrale plek. Wat we doen draait om hen. We zorgen niet alleen dat ze voorbereid zijn op de toekomst, we zorgen ook dat ze daar voortdurend zelf aan werken. Dat doen we voor de regio, maar vooral ook steeds meer met de regio. Onderwijs maken we samen.

De wereld heeft ontzettend veel te bieden: contacten, avontuur, kennis, uitdagingen, enz. Nu al. En later misschien nog wel meer. Wat kunnen wij daar tegenover stellen? Hoe kunnen wij iets terugdoen? Jij, wij, iedereen? Wat ons betreft: veel. Om dat te onderschrijven en uit te dragen, zijn we sinds 2013 een UNESCO-school.

Hoe je die rol invult, is aan de school zelf. Je mag aanhaken bij bestaande nationale of internationale initiatieven, je mag ook zelf initiatieven ontwikkelen. Zolang je de leerlingen maar laat inzien dat zij er toe doen; en dat je hen uitdaagt verantwoordelijkheid te nemen in het nastreven van die betere samenleving. 

Postbus 420
5460 AK Veghel