placeholder
Unesco-school
Over deze foto

CSG Winsum

CSG Winsum

CSG Winsum

Wij geloven in een veilige omgeving waar kinderen voelen dat ze zichzelf mogen zijn en waar wij er voor de kinderen zijn.

We zijn een kleinschalige school waar de docenten en de leerlingen elkaar allemaal kennen. We hebben oprecht aandacht voor jou als leerling en we zijn bereid je altijd te helpen als jij ons nodig hebt. We vinden het belangrijk dat jij jezelf kan ontwikkelen, dus geven we je de ruimte om dit te kunnen doen. Belangrijk voor ons is dat jij je veilig en gewaardeerd voelt. Elke leerling mag zichzelf zijn en wij bieden je de veiligheid die daar bij hoort.

Binnen UNESCO-scholen staat het stimuleren van internationale verbondenheid, verdraagzaamheid en solidariteit centraal. Klas 3 wisselt uit met scholen in Polen: Lubranieć en Nowa Wieś. Het thema van beide uitwisselingen is: “UNESCO – open your minds to become close friends”. 

We werken tijdens uitwisselingen aan UNESCO-thema’s die vanuit de verschillende vakken worden aangeboden. Op die manier voegt een uitwisseling ook daadwerkelijk iets toe aan het curriculum van de school en krijgt de UNESCO-boodschap voor leerlingen een concrete invulling. Zo worden er bijvoorbeeld excursies georganiseerd naar locaties die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, zoals het voormalig concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau en de zoutmijnen van Wieliczka in Polen.

Meeden 35 
9951 HX WINSUM

Voortgezet Onderwijs (onderbouw VMBO-Kader, Havo, volledig VMBO-t)