Foto van het Baarnsch Lyceum
Unesco-school
Over deze foto
Het Baarnsch Lyceum. (Foto: Kees Verhoek)

Baarnsch Lyceum

Baarnsch Lyceum

Baarnsch Lyceum

Het Baarnsch Lyceum is een algemeen bijzondere school voor voortgezet onderwijs. De school onderscheidt zichzelf door een eigen koers en kleinschaligheid. Medewerkers van Het Baarnsch Lyceum werken vanuit de relatie. De relatie tussen leerling en medewerker is voorwaardelijk voor elke vorm van leren. Het Baarnsch Lyceum koestert haar karakter: een enigszins ‘eigenwijze éénpitter’ (één zelfstandige school onder één bestuur) met als kernwaarden ondernemerschap, maatwerk en verbondenheid.

Onze leerlingen worden verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen. Het is van groot belang dat zij letterlijk en figuurlijk over grenzen leren kijken. Internationalisering is daarom een belangrijke pijler in ons onderwijs. Leerlingen oriënteren zich internationaal door extra taalcertificaten te halen, kennis op te doen over Europa en deel te nemen aan uitwisselingen met één van de acht scholen in Europa waarmee onze school is verbonden.

Wereldburgerschap betekent je je verantwoordelijk voelt voor de wereld om ons heen, zowel lokaal als wereldwijd. Om die reden is Het Baarnsch Lyceum een Unesco school geworden. Leerlingen krijgen de gelegenheid kennis te maken met andere culturen, onder andere door zich in te zetten voor scholen in Bosnië, waar ze lokalen opknappen en lesmateriaal verzamelen. Leerlingen maken ook kennis met internationale duurzaamheidsprojecten en onze school wordt vanwege het streven CO2 neutraal te worden voorzien van zonnepanelen.

Torenlaan 83, 3742 CS Baarn

Voortgezet Onderwijs (Havo, Atheneum, Gymnasium)