event
Flyer van de biënnale.
event
Over deze foto
Flyer van de biënnale.

Performance Philosophy biënnale: Intervention! Intoxication?

Performance Philosophy biënnale: Intervention! Intoxication?

Performance Philosophy biënnale: Intervention! Intoxication?

14-03-2019
De Brakke Grond | Universiteitstheater Amsterdam

Van 14 tot en met 17 maart vindt de vierde biënnale plaats van het internationale netwerk Performance Philosophy. De Unesco Commissie verleende patronage aan het event. 

Tijdens het vierdaagse evenement komt een internationaal netwerk van performers, wetenschappers, filosofen en mensen uit de theorie en praktijk in contact met het Amsterdamse, lokale culturele veld. De biënnale speelt zich af in de Brakke Grond en het Universiteitstheater in Amsterdam.

Interventie

Het thema van de Biënnale is interventie: Kunnen kunstenaars in de sociale orde ingrijpen? Ambiëren zij dat (nog) en hoe doen zij dat? Sinds de ‘Vijftigers’ is er een beeld van de kunstenaar als iemand die in de gevestigde orde inbreekt, conventies overboord gooit en de samenleving wakker schudt. Maar anno 2019 lijkt die relatie veranderd. Zijn de dominante structuren en discoursen – waar we deel van uitmaken, of waarmee we ons verbinden – te veranderen? En waarom zou dat eigenlijk moeten?

120 bijdragen

Gedurende vier dagen biedt de biënnale 120 bijdragen in de vorm van lezingen, performance lectures, gesprekken en workshops. Daarnaast zijn er vier keynote speakers: Silvia Bottiroli, curator, schrijver en onderzoeker in performancekunst en artistiek directeur van DAS; Thomas Bellinck, Brussels kunstenaar en researcher met een speciale interesse in speculatieve documentaire; Thijs Lijster, universitair docent Kunst- en Cultuurfilosofie aan de RUG; en Nikita Dhawan, hoogleraar politicologie aan de Justus-Liebig-Universiteit Gießen.

Meer informatie over het programma vindt u op de website performancephilosophy-amsterdam.nl.