Heuvels, huizen en kelders van de Champagne

The Champagne Vinyards of Hautvillers. (Foto: CC/Flickr.com | George Bayliss)
Hautvillers abbey. (Foto: CC/Flickr.com | merrylegs2006)
Eglise Saint-Nicaise du Chemin Vert, Reims 51 . (Foto: CC/Flickr.com | Yvette G.)
Viteff Philipponnat. (Foto: CC/Flickr.com | Le Vin Parfait)
Taittinger Champagne cellar. (Foto: CC/Flickr.com | S. Faric)
Epernay Champagne Moet Chandon Cave. (Foto: CC/Flickr.com | giulio nepi)
Epernay, Orangerie Moet Chandon. (Foto: CC/Flickr.com | Ingrid Amprou)
Avenue de Champagne, Epernay. (Foto: CC/Flickr.com | Anna & Michal)

Dit werelderfgoed omvat locaties waar de methode van het produceren van mousserende wijnen werd ontwikkeld, gebaseerd op het principe van nagisting op de fles, sinds het begin van de 17e eeuw tot de vroege industrialisering in de 19e eeuw. Het erfgoed bestaat uit drie verschillende ensembles: de historische wijngaarden van Hautvilliers, Aÿ en Mareuil-sur-Aÿ, de heuvel van Saint-Nicaise in Reims, en de Avenue de Champagne en Fort Chabrol in Epernay. Deze drie componenten – het leveringsgebied op de historische heuvels, de productielocaties (met hun ondergrondse kelders) en de verkoop- en distributiecentra (de Champagne Huizen) – illustreren het volledige champagneproductieproces. Dit erfgoed getuigt van de ontwikkeling van een zeer gespecialiseerde ambachtelijke activiteit naar een vorm van agro-industrie.

Meer informatie op de internationale site van Unesco
Frankrijk
Loading...