Wedstrijd: Denkend (over) erfgoed 

Wedstrijd: Denkend (over) erfgoed 

De Unesco-Jongerencommissie organiseert een wedstrijd. Doe mee en maak kans op een leuke prijs!

Hey!

Superleuk dat je mee wilt doen aan de wedstrijd van de Unesco Jongerencommissie! Wil jij het boek Werelderfgoed in Nederland winnen èn wil je dat jouw tekst wordt gepost op de website van Unesco? Doe dan mee.

Wat je moet doen:

Schrijf een tekst (dat mag alles zijn: een gedichtje, verhaal, dagboek etc...) over jouw favo werelderfgoed bij jou in de buurt. Kruip in de huid van dit werelderfgoed. Wat gebeurt er zoal, wie zijn de bezoekers en wanneer is het gemaakt? Wees creatief en leef je uit!

Vanwege het Coronavirus verandert er een hoop in ons dagelijkse leven, maar wat gebeurt er met het werelderfgoed?

Hieronder staat een voorbeeldje:

Ik besta al heel erg lang en heb de eerste en tweede wereldoorlog meegemaakt. Nu ben ik het teken van Parijs. Ik ben gemaakt van metaal en mijn ontwerper is Gustave Eiffel. Normaal word ik door veel mensen bezocht en beklommen, en hoor ik allemaal vreemde talen. Ik licht ’s avonds op!

Vanwege het coronavirus is het heel erg rustig op straat en niemand bezoekt mij nog. Gelukkig ben ik nog steeds een hoopgevend teken voor de bevolking van Parijs.

(Dit is natuurlijk ....)

Inleveren

Helemaal blij met je tekst? Lever ‘m dan voor 20 mei in door een mailtje te sturen naar unesco.jongerencommissie@gmail.com

Vergeet niet je naam, leeftijd en woonplaats te vermelden!

We kijken uit naar je inschrijving!

De Unesco Jongerencommissie

Image
Image
Image
Loading...