War Child project wint prestigieuze Unesco-prijs

War Child project wint prestigieuze Unesco-prijs

Op 12 maart is in Parijs de Unesco-prijs voor innovatie in onderwijs uitgereikt aan War Child Nederland, voor het programma ‘Can’t wait to Learn’. Dit programma biedt kinderen in conflictgebieden de mogelijkheid om te leren lezen, schrijven en rekenen via educatieve games op tablets.

Het ‘Can’t wait to Learn’-programma won de Unesco King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Prijs voor de snelle, effectieve en relatief goedkope oplossing die het biedt, om kinderen kwaliteitsvol onderwijs te geven onder zeer moeilijke omstandigheden. Het programma is in gebruik in Soedan, Jordanië, Libanon en Oeganda en is repliceerbaar en aanpasbaar in verschillende noodsituaties. 

Programmadirecteur Kate Radford in een reactie: “We zijn ontzettend trots met deze internationale erkenning van Unesco. Deze erkenning zorgt ervoor dat nieuwe partijen kennismaken met het programma en zich hieraan verbinden waardoor we het programma kunnen uitbreiden. Zo voorkomen we dat een generatie kinderen die dolgraag wil leren buiten de boot valt.”

De King Hamad-prjis wordt jaarlijks uitgereikt aan individuen of organisaties met grensverleggende projecten, die gericht zijn op verbetering van onderwijs met behulp van ICT. Naast de Nederlandse winnaar won ook een project uit Finland. Er waren in totaal 139 projecten genomineerd. De prijs bestaat uit US$ 25.000,- en een oorkonde. Audrey Azoulay, directeur-generaal van Unesco, reikte de prijs uit samen met de onderwijsminister van Bahrein, het land dat de prijs sponsort.

Meer informatie op de website van War Child.

Loading...