Nieuws
Jongeren demonstreren tegen klimaatverandering in Bonn, Duitsland. (Foto: Mika Baumeister | Unsplash.com)
Nieuws
Over deze foto
Jongeren demonstreren tegen klimaatverandering in Bonn, Duitsland.

Unesco wil 2 miljoen jongeren trainen in klimaatvaardigheden

Unesco wil 2 miljoen jongeren trainen in klimaatvaardigheden

Unesco wil 2 miljoen jongeren trainen in klimaatvaardigheden

Tijdens de VN-klimaattop in New York heeft Unesco aangekondigd een groot programma te starten om jongeren te trainen in klimaatkennis. De organisatie riep alle regeringen op om te helpen het doel van twee miljoen jongeren tegen 2030 te bereiken.

Door meer dan 50 jongeren afkomstig uit biosfeergebieden wereldwijd naar New York te halen en  de deelname van 35 door de VN geselecteerde jongeren te ondersteunen, was de organisatie een belangrijke sponsor van de zeer succesvolle Jeugdklimaattop.

Unesco’s is sterk betrokken bij jongeren en wil hen een stem geven en sociale verandering en vernieuwing stimuleren, zodat ze volledig kunnen deelnemen aan het beleid dat hun toekomst bepaalt.

Om jeugdleiderschap te stimuleren zal Unesco gebruik maken van haar netwerk van 1121 werelderfgoedsites, 701 biosfeergebieden en 140 geoparken, die de thuisbasis vormen van 70 miljoen jongeren. Zij moeten gaan dienen als traininghubs om 200.000 jongeren per jaar klimaatkennis bij te brengen. Ook moeten jongeren er de tools aangereikt krijgen die nodig zijn om hun ideeën om te zetten in klimaatactie.