Unesco Commissie zoekt stagiair Evaluatie For Women in Science Programma

Unesco Commissie zoekt stagiair Evaluatie For Women in Science Programma

Als stagiair doe je onderzoek naar het For Women in Science beurzenprogramma, naar de effecten ervan, en doe je aanbevelingen voor de toekomst. 

  • Een stageplek van 3 maanden
  • Standplaats: Den Haag
  • Uren per week: 32
  • Niveau: Masterfase
  • Reageren: voor 4 januari 2023

In 2022 vierde het Nederlandse L’Oréal-Unesco For Women in Science programma haar tienjarig jubileum. Onder deze noemer worden excellente vrouwelijke academici gelauwerd. Ieder jaar worden beurzen verdeeld die vrouwelijke onderzoekers vrijstellen van reguliere werkzaamheden. Hierdoor hebben zij vijf maanden lang rust en ruimte voor verdieping. Op deze manier wil de Nederlandse Unesco Commissie de positie van vrouwen in de wetenschap versterken. Dat is hard nodig: in ons land is slechts één op de vier hoogleraren vrouw – een van de laagste percentages in Europa. Dit programma wordt uitgevoerd door L’Oréal Belgilux & Nederland en de Nederlandse Unesco Commissie in samenwerking met het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW) en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH)

Voor het bureau van de Nederlandse Unesco Commissie zoeken wij een:

Stagiair Evaluatie For Women in Science
(voor 32-36 uur per week, bij voorkeur februari t/m april 2023)

Wat ga je doen?

Nu de Nederlandse For Women in Science beurzen reeds tien jaar worden uitgedeeld, willen de vier betrokken partners graag een beter zicht op de impact van dit programma. Je belangrijkste taak is daarom het ondersteunen van het bureau van de Nederlandse Unesco Commissie bij het evalueren van het Nederlandse For Women in Science programma. Door middel van bureauonderzoek en door interviews met betrokkenen en laureaten bestudeer je hoe het programma zich in de afgelopen tien jaar heeft ontwikkeld. In een bondig rapport ga je in op de positie van vrouwen in de wetenschap,  het effect dat de beurzen hebben gehad, en hoe het programma er op dit moment voorstaat. Ook bied je een vooruitblik, waarin je advies uitbrengt over het versterken van de impact van het programma. Indien nodig kan je worden gevraagd te helpen met ad hoc praktische ondersteuning bij activiteiten in andere Unesco-dossiers, bijvoorbeeld voorafgaand/tijdens events of expertbijeenkomsten.

Wat neem je mee?

Wij zoeken een student in de masterfase, in de richting bestuurskunde, politicologie, de sociale wetenschappen, of aanverwante studie, met aantoonbare organisatorische vaardigheden. Verder werk je graag zelfstandig en gestructureerd  en heb je een vlotte pen. Je neemt initiatief en stelt je constructief op. Daarnaast ben je bekend met de doelstellingen van Unesco en heb je affiniteit met het thema diversiteit en inclusie. Ervaring met het opzetten van projecten is een grote pré.

Wat bieden wij?

  • Een stageplek van 3 maanden (nader in te vullen in overleg met opleiding) in een kleine en dynamische organisatie
  • Toegang tot een waardevol (inter)nationaal netwerk op het gebied van diversiteit, inclusie en wetenschapsbeleid
  • Veel ruimte voor eigen initiatief
  • Stagevergoeding van maximaal € 652 per maand
  • Reiskostenvergoeding

Over de Nederlandse Unesco Commissie

De Nederlandse Unesco Commissie is opgericht in 1947 en telt elf leden. De Commissie bestaat uit deskundigen op de vier werkterreinen van Unesco: onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie & informatie. De Commissie wordt ondersteund door een  bureau met medewerkers die het werk van de commissie voorbereiden en uitvoeren. Het bureau is functioneel ondergebracht bij het ministerie van OCW. Het kantoor van de Commissie bevindt zich in het Nationaal Archief, naast station Den Haag CS.

Reageren

Voor meer informatie, neem contact op met Jon Verriet, adviseur wetenschap, te bereiken via info@unesco.nl. Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot en met 3 januari 2023 indienen via bovengenoemd emailadres.

Loading...