Vacature
Now Hiring (Foto: Free to use sounds | CC/Unsplash.com)
Vacature

(Senior) adviseur beleidsterrein Communicatie & Informatie

(Senior) adviseur beleidsterrein Communicatie & Informatie

(Senior) adviseur beleidsterrein Communicatie & Informatie

Deze vacature is gesloten.

Unesco is de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie & informatie. Met dit brede mandaat draagt zij bij aan een vreedzame toekomst. Het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN is een leidend principe achter het werk van Unesco.

Elk land dat lid is van Unesco heeft een eigen Unesco Commissie. De Nederlandse Commissie bevordert de bekendheid van Unesco in ons land, stimuleert inbreng van Nederlandse expertise in de internationale Unesco-organisatie en adviseert de rijksoverheid gevraagd en ongevraagd over Unesco-onderwerpen. Het bureau van de commissie is als zelfstandig onderdeel ondergebracht bij Nuffic*.

Voor het bureau van de Nederlandse Unesco Commissie zoeken wij een:

(senior) adviseur op het beleidsterrein Communicatie & Informatie
(voor 32 uur per week)

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het werkprogramma van de Commissie op het domein Communicatie en Informatie. Dit domein omvat onderwerpen als vrijheid van meningsuiting, bescherming van journalisten, digitaal en documentair erfgoed en vrije toegang tot informatie en kennis (zoals artificial intelligence, digital society en information ethics).

Als inhoudelijk expert adviseer je namens de Unesco Commissie de Nederlandse overheid en andere relevante partijen, zet je je expertise in en onderhoud en initieer je partnerschappen in en buiten Nederland.

Je vertaalt de doelen van Unesco, de prioriteiten van de Commissie en actuele thematiek naar activiteiten (zoals (inter)nationale bijeenkomsten, consultaties, lobby, tentoonstellingen, trainingen en publiekscampagnes). De adviseur is van ideevorming tot evaluatie verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid van de Unesco Commissie op het terrein van communicatie en informatie.

Wat neem je mee?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ten minste 5 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring in tenminste één (maar liefst meerdere) onderd(e)el(en) van het werkterrein Communicatie & Informatie;
 • Je hebt ervaring met het organiseren van inhoudelijk gedreven projecten;
 • Je kunt makkelijk schakelen, weet om te gaan met ingewikkelde (internationale) processen, maar ook met situaties die snel actie vragen;
 • Je herkent kansen en bent resultaat- en oplossingsgericht. Je kunt planmatig en zelfstandig werken en krijgt energie van samenwerken met anderen (intern en extern);
 • Je legt gemakkelijk contact met relevante stakeholders (in- en extern) die uiteenlopende belangen hebben en weet mensen mee te krijgen met jouw plannen. Je beschikt over een relevant netwerk;
 • Je bent communicatief, organisatorisch sterk en een conceptueel denker;
 • Je kunt je snel inwerken in nieuwe projecten en onderwerpen;
 • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels. Kennis van Frans is een pré.
 • Uiteraard heb je affiniteit met de missie van Unesco. Het is een plus als je ook kennis en ervaring hebt op een van de andere domeinen van Unesco (onderwijs, wetenschap en cultuur).

Wat bieden wij?

 • Een prettige en informele werksfeer in een professioneel team, met goede mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Je ontvangt een salaris tot € 4978 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring. Op termijn behoort inschaling in schaal 12 tot de mogelijkheden*.
 • Een tijdelijk dienstverband van een jaar met uitzicht op vaste aanstelling bij goed functioneren.

Gesprekken zijn op 3 en 5 maart (eerste ronde), en op 9 of 10 maart (tweede ronde).

Deze vacature is gesloten.

* Het bureau van de Nederlandse Unesco Commissie is nu ondergebracht bij Nuffic, maar zal per 1-1-2021 overgaan naar de Rijksoverheid, als inhoudelijk onafhankelijk organisatieonderdeel. Momenteel wordt gewerkt aan de uitwerking van de arbeidsvoorwaarden (CAO Rijk), die ook voor deze functie gaan gelden.

Loading...