Positieve reactie Minister Van Engelshoven op advies Volwassenenonderwijs

Positieve reactie Minister Van Engelshoven op advies Volwassenenonderwijs

Minister Van Engelshoven heeft positief gereageerd op het advies ‘Noodzaak van volwasseneneducatie voor iedereen’ van Unesco-leerstoelhouder Maurice de Greef.

In het adviesrapport schrijft De Greef dat de huidige Nederlandse infrastructuur van volwasseneneducatie ontoereikend is om aan de internationale afspraken te kunnen voldoen die de lidstaten binnen Unesco hebben gemaakt.

Aanbevelingen

Kern van het advies zijn vijf aanbevelingen: 

  1. Realiseer een draagkrachtige sector volwasseneneducatie; 
  2. Zorg door middel van werving voor een makkelijk toegankelijk aanbod; 
  3. Stel voldoende financiële middelen beschikbaar voor uitvoer, coördinatie en werving; 
  4. Bevorder een breed aanbod voor een diverse doelgroep; 
  5. Draag zorg voor professionalisering docenten.

De Minister schrijft dat zij de urgentie van een stevige aanpak van laaggeletterdheid ziet en steunt, en noemt per aanbeveling huidige en voorgenomen maatregelen. De roep om meer financiële middelen voor de sector is een vraag voor het volgende kabinet.

Tevreden

De Greef is tevreden over deze reactie: “Volgens ons is het een mooie reactie, waarin onder meer een opening geboden wordt om het gesprek aan te gaan met de nieuwe minister inzake extra financiële middelen en professionalisering voor volwasseneneducatie. Dit gesprek zullen wij vanuit de leerstoel zeker aangaan, zodat de infrastructuur voor volwasseneneducatie in Nederland toereikend zal zijn om alsnog aan de internationale afspraken te kunnen voldoen en ervoor te zorgen dat iedereen een gelijke kans heeft op volwassenenonderwijs.” 

Loading...