Podcastserie over Werelderfgoed gelanceerd

Podcastserie over Werelderfgoed gelanceerd

Op 8 oktober hebben de Nederlandse Unesco Commissie en de Stichting Werelderfgoed de Werelderfgoed Podcast gelanceerd, een podcastserie volledig gewijd aan Unesco Werelderfgoed.

De podcast is ontwikkeld om verschillende kwesties rondom het werelderfgoed te bespreken en interessante feiten te delen over de ruim 1100 uitzonderlijke culturele en natuurlijke sites in de wereld.

Image
Banner van de werelderfgoedpodcast.

Wat is werelderfgoed?

De eerste aflevering staat in het teken van de vraag ‘Wat is Werelderfgoed?’. De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord, maar wat het precies inhoudt is vaak minder bekend.

Werelderfgoedspecialisten Koosje Spitz (Unesco Commissie) en Petra Gout (Stichting Werelderfgoed) zullen deze complexe vraag beantwoorden. Ze gaan daarbij in op de uitzonderlijkheid van het erfgoed, wie het besluit tot inschrijving op de werelderfgoedlijst neemt, en aan welke criteria erfgoedsites moeten voldoen. 

Volgende afleveringen

De volgende afleveringen behandelen vragen omtrent de nominatieprocedure en kwesties die spelen bij het beheer van deze bijzondere gebieden of gebouwen. 

Luister mee via Spotify, of Soundcloud! U kunt de podcast in Itunes vinden via zoekterm 'Werelderfgoed'.

Loading...