Oproep voor nominaties internationale ‘For Women in Science’-awards 2021

Oproep voor nominaties internationale ‘For Women in Science’-awards 2021

Elk jaar reiken Unesco en L’Oréal vijf awards uit aan prominente vrouwelijke wetenschappers die tot de internationale top van hun vakgebied behoren. Deze For Women in Science awards worden gezien als de hoogste internationale onderscheiding specifiek gericht op vrouwen in de wetenschap.

Gedurende het bestaan van het programma, nu twintig jaar, hebben meer dan 100 vrouwen de prijs in ontvangst mogen nemen. Drie van hen wonnen tevens een Nobelprijs.

Positie verbeteren

Wereldwijd is slechts 29% van de onderzoekers vrouw. Slechts 3% van de Nobelprijzen voor de wetenschappen zijn uitgereikt aan vrouwen. Het L’Oréal-Unesco ‘For Women in Science’-programma is erop gericht de positie van vrouwen in de wetenschap te verbeteren en jonge vrouwen aan te moedigen hun wetenschappelijke loopbaan voort te zetten.

Tot 31 mei 2020 kunnen nominaties worden ingediend voor de 2021 Awards. Kandidaten moeten werkzaam zijn in de physical sciences, computer sciences of mathematics, en moeten worden voorgedragen door vooraanstaande wetenschappers, universiteiten of nationale wetenschapsinstanties. Het nominatiedossier bestaat uit onder meer een CV van de kandidate, een korte toelichting van de voordracht, een publicatielijst, en drie tot vijf aanbevelingsbrieven.

Rondes

Voordrachten zijn geldig voor twee rondes: wanneer de kandidate niet geselecteerd wordt in 2019 blijft het dossier beschikbaar voor de daaropvolgende ronde.

Nominaties kunnen worden ingezonden via het online For Women in Science platform.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bureau van de Nederlandse Unesco Commissie.

Loading...