Nieuwe Masterprogramma’s bij Unesco Waterinstituut IHE Delft

Nieuwe Masterprogramma’s bij Unesco Waterinstituut IHE Delft

Het IHE Delft Institute for Water Education lanceert komend jaar twee nieuwe onderwijsprogramma’s. Het gaat om de Master of Science in Water and Sustainable Development en de Research Master of Science Water and Sustainable Development. De programma’s gaan van start in het studiejaar 2022-2023.

IHE Delft Institute for Water Education is wereldwijd de grootste internationale onderwijsinstelling op het gebied van water en biedt onderwijsprogramma’s aan op MSc- en PhD-niveau. Sinds de oprichting in 1957 heeft het instituut al meer dan 23.000 professionals getraind uit 190 landen. De meeste studenten zijn professionals werkzaam in de watersector en komen uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

IHE Delft is een zogenoemd Unesco Categorie 2 centre. IHE is sterk betrokken bij het waterbeleidsveld van Unesco en neemt actief deel aan Unesco’s waterprogramma IHP en andere wetenschapsprogramma’s van Unesco. Ook is IHE gastheer van het Nederlandse internationale waterplatform IHP-HWRP en is het instituut sterk betrokken bij Unesco’s internationale netwerk van watermusea WaMuNet. IHE draagt verder bij aan beleidsontwikkeling, bijvoorbeeld op het gebied van capaciteitsopbouw in de watersector.

De nieuwe Masterprogramma’s vervangen de vijf bestaande MSc programma’s en zijn meer interdisciplinair van opzet. De focus ligt op de relatie tussen water en duurzame ontwikkeling en sluit aan bij de Duurzame Ontwikkelingsagenda van de Verenigde Naties Agenda 2030 en de Sustainable Development Goals.

Meer informatie over de internationale Master programma’s is te vinden op de website van IHE Delft Institute for Water Education.

Loading...