Image
Kathleen Ferrier. (Foto: Jan Sluijter)
Nieuws
Kathleen Ferrier. (Foto: Jan Sluijter)

Kathleen Ferrier benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie

Kathleen Ferrier benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie

Kathleen Ferrier (1957) is per 1 september 2019 de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Unesco Commissie. Ferrier volgt Andrée van Es op, die sinds 2014 deze functie bekleedt.

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) benoemde Ferrier in overeenstemming met de ministers van Buitenlandse Zaken en van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De benoeming is voor een periode van vier jaar.

Kathleen Ferrier is verbonden aan diverse onderwijsinstellingen. De afgelopen vijf jaar woonde ze in Hong Kong, waar ze Spaanse Taal en Cultuur, en Gender & politiek doceerde aan de Hong Kong Baptist University. Ze is als docent mensenrechten verbonden aan de Asian University for Women in Chittagong, Bangladesh. Van 2002-2012 was Ferrier Tweede Kamerlid voor het CDA met als portefeuilles onder meer internationale samenwerking, onderwijs, gezondheidszorg en sociale zaken. 

Ze is deskundige op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten en diversiteit. Afgelopen juni hield ze de Anton de Kom lezing, en recent leidde ze een commissie die de gemeente Amsterdam adviseerde over de komst van een slavernijmuseum.

Ferrier: “Deze tijd, waarin weinig meer vanzelfsprekend lijkt, biedt de Nederlandse Unesco Commissie unieke kansen om bij te dragen aan een meer inclusieve en rechtvaardige samenleving en zo wereldvrede te bevorderen, wat de doelstelling is van Unesco.”

Loading...