Nieuws
Het handboek en de online toolkit zijn kosteloos te downloaden.
Nieuws
Over deze foto
Het handboek en de toolkit zijn gratis te downloaden.

Internationaal handboek en toolkit voor culturele noodhulp beschikbaar

Internationaal handboek en toolkit voor culturele noodhulp beschikbaar

Internationaal handboek en toolkit voor culturele noodhulp beschikbaar

Het Prins Claus Fonds en Iccrom hebben een handboek gepubliceerd met alle noodzakelijke informatie om eerste hulp aan bedreigd erfgoed te kunnen verlenen. Sinds 2012 werkt de Nederlandse Unesco Commissie nauw samen met beide organisaties.

Het gezamenlijke doel is het bevorderen van de bescherming van erfgoed in ramp- en conflictgebieden wereldwijd. De lancering van het handboek en de toolkit vond plaats in het kader van de 2018-editie van de internationaal gerenommeerde training First Aid to Cultural Heritage in Times of Crisis. Deze training vond eerder in Rome, Amsterdam en Washington plaats. Deze zomer was Nederland, en in het bijzonder Brabant, opnieuw gastheer.

Methodologie en praktijkvoorbeelden

Door de training, het handboek en de toolkit bieden het Prins Claus Fonds en Iccrom, in samenwerking met het Smithsonian Institution, professionals wereldwijd toegang tot de methodologie en praktijkvoorbeelden om kunstschatten en monumenten onder zeer complexe omstandigheden te helpen redden. Inmiddels is de methode in meerdere landen en crisissituaties toegepast. De Nederlandse Unesco Commissie draagt door middel van deze samenwerking bij aan de wereldwijde bescherming van erfgoed.

Gratis

Het handboek en de online toolkit zijn gratis te downloaden.

Loading...