Nieuws
De Unesco Jongerencommissie op bezoek bij Stichting Emma in Utrecht.
Nieuws
Over deze foto
De Unesco Jongerencommissie op bezoek bij Stichting Emma in Utrecht.

In de Unesco Escape Room...

In de Unesco Escape Room...

In de Unesco Escape Room...

De Unesco Jongerencommissie bezocht Stichting Emma in Utrecht waar ze onder meer een Unesco Escape Room speelden. Commissielid Maartje Smit maakte een kort verslag.

Afgelopen woensdag was het zover; het Unesco-uitje. Vanuit het hele land kwamen de Unesco jongerencommissieleden naar Utrecht om eerst te vergaderen bij stichting Emma, waar enorm behulpzame mensen ons begeleidden naar de vergaderplek van die dag en zorgden dat we voldoende koffie hadden om de hele vergadering door te komen.

Werelddoelen

Op deze plek is er ruimte beschikbaar voor werelddoelen, zoals ze zelf zo mooi op hun site hebben staan. Dit houdt dus in dat er ruimte is om te vergaderen voor allerlei organisaties, zolang je maar bezig bent met wereldvrede. Ook aanwezig is een echte Unesco bibliotheek, met kasten vol boeken vanaf de jaren 50 en waar een kopie van de Internationale Verklaring van de Rechten van de Mens uit 1948 in de kast pronkt.

Escape room

Na de vergadering begonnen we aan een heuse Unesco Escape Room (ja, die bestaat!). Een professor was zijn boek kwijt, en wij moesten dat boek terugvinden. Typemachines die automatisch begonnen te typen, boekkluizen en vredesschaakspellen gaven ons hints om een puzzel op te lossen waar de titel van het boek uitkwam. Met nog 8 minuten over op de klok konden we de titel doorgeven via onze walkietalkie, zodat de professor nog nét op tijd kwam voor zijn lezing.

Natte lunch

En omdat we zo hard vergaderd hadden konden we natuurlijk niet zonder natte lunch bij het Walden in Utrecht, waar alle plannen voor de feestdagen werden besproken. Allemaal waren we het erover eens dat de escape room een aanrader is, en de locatie ook erg geschikt is om te vergaderen, dus neem zeker een kijkje op hun website!

Instagram

Interesse naar foto’s van de dag en van al onze andere activiteiten? Volg ons op instagram!