Arts and culture for peace: een nieuw internationaal project voor scholen

Arts and culture for peace: een nieuw internationaal project voor scholen

De Britse en Japanse Unesco-scholen organiseren een nieuw mondiaal project voor alle (Unesco-)scholen: kunst en cultuur voor vrede. Het project loopt de komende drie schooljaren, meedoen kan op elk gewenst moment.

Het kunst & cultuur voor vrede-initiatief richt zich op de drie Unesco-actiegebieden vrede, duurzaamheid, en intercultureel leren en erfgoed. Het doel is om jongeren van  over de hele wereld te laten werken aan de volgende activiteiten rond kunst & cultuur voor vrede:  

  • Een digitaal bos voor vrede - maak echte of digitale vredesbomen met vredesgedichten en -beelden om het belang te benadrukken van in vrede leven met onszelf, onze gemeenschappen en onze planeet.
  • Podiumkunsten voor vrede - verhalen, toneelstukken en liederen die wereldburgerschap, culturele diversiteit en de uitdagingen van een vreedzamere wereld weerspiegelen.
  • Tuinen voor Vrede - ideeën en ontwerpen voor vredestuinen gebruiken om het welzijn van anderen te ondersteunen, en om het kritieke en dringende belang over te brengen van vreedzamer en duurzamer leven met de natuur, onszelf en onze planeet.

Scholen kunnen werken aan één, twee of alle drie de activiteiten - of een combinatie daarvan.

Uitvoerige informatie over het project is hier te vinden: UNESCO ASPnet Initiative — HOME PAGE (betweenthestones.com) 

Aanmelden kan via de Britse coördinator van het scholennetwerk, mw Ann Beatty unescoaspnet@stevesinnottfoundation.org.uk 
 

 

Loading...