14
maa

Workshop over de ethiek van het internet der dingen

Op 14 maart organiseren het DesignLab en de faculteit filosofie van de Universiteit Twente samen met de Unesco World Commission on the Ethics of Science and Technology (COMEST) een workshop over de ethische implicaties van het internet der dingen

Technologie beïnvloedt steeds meer ons leven. Sensornetwerken die zijn geïntegreerd in onze omgeving verzamelen data over ons gedrag waarna algoritmes en kunstmatige intelligentie deze data interpreteren en ons daarmee publiekelijk en privé beïnvloeden. Wat betekent de wereld van slimme huizen, slimme scholen en slimme steden voor sociale interacties, machtsrelaties, wetenschappelijke praktijken, zorg en onderwijs? Hoe kunnen we de onderliggende technologieën adequaat evalueren?

Doel van de workshop is een basis te creëren voor het later te verschijnen COMEST-rapport over de ethiek van het internet der dingen. Organisatoren zijn Margoth González Woge en Peter-Paul Verbeek (Universiteit Twente).

Meer events

12
okt

Wereldburgerschap in het onderwijs, moet dat? Is het niet voldoende als kinderen op school vooral leren over Nederlands burgerschap, met wereldburgerschap als extraatje? Is onderwijs over wereldburgerschap belangrijk voor je (nationale) identiteit? 

5
okt

De jaarlijkse bijeenkomst van alle Unesco-scholen: ontmoet elkaar, stel je vragen, wissel ervaringen uit en laat je inspireren.

12
okt

Op 12 oktober vindt het jaarlijkse Unesco Event plaats, met deze keer wereldburgerschap als thema. Aan bod komt de vraag of wereldburgerschap in het onderwijs wel moet. Is het niet voldoende als kinderen op school leren over Nederlands burgerschap, met wereldburgerschap als extraatje? Of moet er juist meer ruimte voor komen?

Om mondiale problemen aan te pakken is wetenschappelijke samenwerking van groot belang. Unesco stimuleert een gezamenlijke aanpak van onderwerpen als klimaatverandering, ethiek, armoede en natuurrampen. Als enige organisatie binnen de VN met een mandaat voor wetenschap stimuleert zij wetenschappelijke samenwerking over de grenzen van disciplines en landen heen.

Meer berichten