14
maa

Workshop over de ethiek van het internet der dingen

Op 14 maart organiseren het DesignLab en de faculteit filosofie van de Universiteit Twente samen met de Unesco World Commission on the Ethics of Science and Technology (COMEST) een workshop over de ethische implicaties van het internet der dingen

Technologie beïnvloedt steeds meer ons leven. Sensornetwerken die zijn geïntegreerd in onze omgeving verzamelen data over ons gedrag waarna algoritmes en kunstmatige intelligentie deze data interpreteren en ons daarmee publiekelijk en privé beïnvloeden. Wat betekent de wereld van slimme huizen, slimme scholen en slimme steden voor sociale interacties, machtsrelaties, wetenschappelijke praktijken, zorg en onderwijs? Hoe kunnen we de onderliggende technologieën adequaat evalueren?

Doel van de workshop is een basis te creëren voor het later te verschijnen COMEST-rapport over de ethiek van het internet der dingen. Organisatoren zijn Margoth González Woge en Peter-Paul Verbeek (Universiteit Twente).

Meer events

24 jun
4 jul

Van 24 juni t/m 4 juli vindt in Bahrein de jaarlijkse vergadering plaats van het Werelderfgoedcomité van Unesco. Het comité zal onder meer beslissen of de Nederlands-Belgische nominatie van de Koloniën van Weldadigheid op de Werelderfgoedlijst wordt geplaatst. 

Om mondiale problemen aan te pakken is wetenschappelijke samenwerking van groot belang. Unesco stimuleert een gezamenlijke aanpak van onderwerpen als klimaatverandering, ethiek, armoede en natuurrampen. Als enige organisatie binnen de VN met een mandaat voor wetenschap stimuleert zij wetenschappelijke samenwerking over de grenzen van disciplines en landen heen.

Meer berichten