12
okt

Save the date: Unesco Event 2018 - Is er ruimte voor wereldburgerschap?

Hogeschool Rotterdam, Kralingsezoom 91

Op 12 oktober vindt het jaarlijkse Unesco Event plaats, met deze keer wereldburgerschap als thema. De Nederlandse Unesco Commissie organiseert het event samen met Nuffic, dagblad Trouw en Hogeschool Rotterdam.

Aan bod komt de vraag of wereldburgerschap in het onderwijs wel moet. Is het belangrijk voor je (nationale) identiteit? En is het niet voldoende als kinderen op school leren over Nederlands burgerschap, met wereldburgerschap als extraatje? Of moet er vanwege de globaliserende maatschappij juist meer ruimte voor onderwijs over wereldburgerschap komen?

 

Sprekers zijn onder meer:  

Andreas Schleicher - directeur Education and Skills bij de OESO 

De OESO voert de bekende PISA-onderzoeken uit: een mondiale vergelijking van de prestaties van 15-jarige leerlingen. Dit jaar maakt wereldburgerschap voor het eerst deel uit van PISA. 

Sofia Hernández Chong Cuy - directeur Witte de With Centre for Contemporary Art 

Wie spreekt over wereldburgerschap, stelt tegelijk een vraag over (nationale) identiteit. Hoe dragen onderwerpen als immigratie, culturele uitwisseling en talen bij aan iemands identiteit en aan rol als wereldburger? 

Datum: 12 oktober 2018, 20:00-22:00 uur
Locatie: Hogeschool Rotterdam, Kralingsezoom 91

Kaarten zijn te verkrijgen vanaf 1 september. 

Meer events

5
okt

De jaarlijkse bijeenkomst van alle Unesco-scholen: ontmoet elkaar, stel je vragen, wissel ervaringen uit en laat je inspireren.

24
aug

Op 24 augustus 2018 vertoont de Unesco Commissie in het Chassé theater in Breda The Destruction of Memory, een prijswinnende documentaire over de vernietiging van cultureel erfgoed en de gevolgen daarvan voor de mensheid. Na de documentaire zal een panel met experts met elkaar en de zaal in debat gaan.

30 jul
3 aug

The Netherlands Commission for Unesco proudly presents the international working conference Disaster Recovery & Heritage Preservation. This working conference focusses specifically on the Caribbean region and is held at Sint Maarten from 30 July to 3 August 2018. 

‘Vrede begint in de hoofden van mensen’ staat in de missie van Unesco. Dus waar kan zij nu beter beginnen dan in het onderwijs? Unesco coördineert het VN-thema Education for all, kent een netwerk van Unesco-scholen en vraagt aandacht voor laaggeletterdheid, duurzaamheid en intercultureel leren.

Meer berichten