21
apr

Denktradities uit de hele wereld komen samen op ‘Thinking Planet’

Tivoli Vredenburg, Utrecht

Op 21 april vindt in Utrecht de tweede editie plaats van het Internationaal Filosofiefestival ‘Thinking Planet’. Het festival ontvangt ruim 40 nationale en internationale denkers, die in 9 zalen van TivoliVredenburg het publiek kennis laten maken met niet-westerse denktradities van over de hele wereld.

Nieuwe inzichten

Ontdek bijzondere culturen via lezingen, discussies en workshops en krijg nieuwe inzichten in grote thema’s zoals identiteit, burn-out en het milieu. Leer meer over de oosterse wijsheden van taoïsme en boeddhisme en luister naar sprekers over Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en Latijns-Amerikaanse bevrijdingsfilosofie. Doe mee met gespreksoefeningen vanuit inheemse culturen als de Maori, kom tot rust met yoga en meditatie en geniet van wereldmuziek, dichtkunst en verrassende storytellers.

Sprekers

Met onder meer: Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog, Nigeriaanse denker Oyeronke Oyewumi, Ethiopische filosoof Workineh Kelebssa, theatergroep Building Conversation, schrijver Michiel van Elk en NK Poetry Slam-winnaar Ozan Aydoğan. 

Unesco

Thinking Planet wordt in samenwerking met Unesco georganiseerd. De organisatie ondersteunt het festival vanuit haar intergouvernementele programma voor wetenschap en maatschappelijke verandering (MOST)

Om mondiale problemen aan te pakken is wetenschappelijke samenwerking van groot belang. Unesco stimuleert een gezamenlijke aanpak van onderwerpen als klimaatverandering, ethiek, armoede en natuurrampen. Als enige organisatie binnen de VN met een mandaat voor wetenschap stimuleert zij wetenschappelijke samenwerking over de grenzen van disciplines en landen heen.

Meer berichten